IN BATH WITH OLIVOS SOAP

In bad gaan en douchen ik ben er gek op vooral met lekkere verzorgingsproducten. Vandaag heb ik een review van de producten van Olivos. Om de olijfzepen te maken wordt er gebruikt gemaakt van pure olijfolie van eigen plantages. Ik was erg benieuwd naar de producten en testen ze uit.

Ottomaanse bad ervaring. Hamam zeep. Olijfzeep- Badzeep

Het merk Ottoman bestaat al vele jaren. De olijfzeep is geschikt voor in douche of bad  en kan gebruikt worden op de huid en het haar. In de box zitten twee individueel verpakte olijfzepen.

De verpakking van de zeep vind ik prachtig. De twee zepen zijn verpakt in een cilindervormige box. De box is versierd met mooie patronen in diverse kleuren. De zepen zijn ook nog apart verpakt in papier met gouden details.

Om aan de olijfzeep te wennen heeft je huid een paar dagen de tijd nodig. De zeep schuimt goed en is gemakkelijk aan te brengen met een badspons of de handen. De zeepjes ruiken erg zacht en natuurlijk. Aan de natuurlijke geur moest ik in het begin aan wennen. Na het aanbrengen van de zeep voelen vooral mijn handen erg droog maar dit trekt later weg. De zeep laat een soort laagje achter waardoor de huid erg zacht en gevoed aanvoelt.

Olijfzeep met druivenpit - Badzeep
Olijfzeep met druivenpit – Badzeep

Ook deze zeep is weer 100% natuurlijk. Elke zeep van de Olivos serie heeft de geur van een plek op de wereld. Om de geur te maken is er gebruik gemaakt van essentiële oliën van over de hele wereld. 

De zeep is te gebruiken als handzeep, shampoo, voor je lichaam, in bad of in de douche of tussen je kleding voor een lekkere geur. De zeep is 250 gram. Bij het aanbrengen schuimt hij, wat ik altijd erg fijn vind. Hij is het fijnst te gebruiken als je bij het aanbrengen een badspons gebruikt. De zeep heeft een aangename en zachte geur. De natuurlijke olijfolie die ook in deze zeep zit geeft een stroef gevoel vlak na gebruik.

De verpakking van deze zeep is wat simpeler, maar niet minder mooi. In de zeep zelf staat het merk.

Ik vind de zepen erg lekker. In het begin moest ik erg wennen aan de natuurlijke geur en het droge gevoel na het het gebruik, maar na een paar dagen was ik er aan gewend en nu vind ik ze heerlijk. De geur doet me denken aan de hammam en zijn erg rustgevend. Na het gebruik voelt mijn huid zacht en gevoed aan. Ondanks dat het gebruik van een zeep minder hygenisch kan zijn dan een tube vind ik ze heerlijk om te gebruiken.

Naima Badzeep - Olijfzeep voor bad
Naima Badzeep – Olijfzeep voor bad

De zepen zijn te vinden op de webshop soaps.nu, naast deze zepen hebben ze nog vele andere geuren die ook de moeite waard zijn.

Uit de blog van Edith Sofia